Egészség

Tehetetlennek érzi magát az anya, akire 7 éves autista kisfia néha késekkel támad

Megosztotta a nyilvánossággal autista kisfia erőszakos kitöréseinek szívszorító felvételeit egy egyedülálló anya.

Kate egyedülálló anyuka, aki nehezen birkózik meg hétéves, autista kisfia erőszakos dühkitöréseivel. Ilyenkor Jamie teljesen felforgatja suffolki otthonukat, de nem csak a tárgyakban tesz kárt, édesanyját is rendszeresen megüti, megrúgja és sokszor le is köpi.

Kate a BBC-n futó Victoria Derbyshire Show-ban bemutatott felvételt is egy törött tablettel rögzítette, miután a fia bezárta magát a WC-be. A videóban Jamie ruhákat és játékokat dobál le a lépcsőn, frusztrált édesanyja szerint mindez azért történt, mert kitessékelte őt a mellékhelyiségből, ahová bezárkózott.

Mum shares heartbreaking footage of autistic son's violent outbursts

A SINGLE mum has shared heartbreaking footage of her autistic son's violent outbursts and said: "I can't do this anymore." The woman, known only as Kate, said she is struggling to deal with seven-year-old son Jamie's behaviour at her home in Suffolk.

Jamie-nek kóros utasításmegtagadási tünetegyüttese (PDA) van, ami az autizmus ritka formája, jellemzően hangulatváltozásokhoz vezet. A kisfiút hároméves koráig csak figyelemzavaros hiperaktivitással (ADHD) diagnosztizálták, utána kezdett el erőszakoskodni. A felvételen látszik, hogyan kiabál és sikoltozik. Édesanyjának a kisfiú orvosi kezelése, a diagnózisok felállítása már 10 ezer fontjába került.

A 7 éves kisfiú bármivel az édesanyjára támadhat, ami a keze ügyébe kerül. Előfordult, hogy kés akadt a kezébe. „Volt, hogy leszakította a függönyöket, és a karnissal támadt rám” – mesélte a kétségbeesett anya a műsorban.

A bemutatott felvételen szerencsére csak egy játékkardal üti meg többször édesanyját, akinek szíve szakad meg fia viselkedése miatt, és sokszor nem bírja ki sírás nélkül. Kate szerint fia most éppen azért kapott dührohamot, mert nem volt kedve iskolába menni.

A műsorban több autista gyermeket nevelő szülő megszólal, akik sokszor tanácstalanok gyerekük viselkedésének kordában tartása miatt, és arra panaszkodnak, hogy sehonnan sem kapnak támogatást.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top