Egészség

Kritikus helyzet jöhet a felmondások miatt az orosházi kórházban

Felmondott a sürgősségi osztály főorvosa, de mások is otthagyhatják a kórházat. Állítólag hónapok óta nem kapják meg a pénzüket.

Szívzűrre hivatkozva felmondott az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának főorvosa. Dankó Alpár azt mondja, hogy nem kockáztat tovább, elege lett, fontosabb az egészsége és a családja – írja a Hvg.hu.

A lap szerint azonban a távozásnak más oka is lehet, úgy tudják, a kórház feladatait vállalkozásban elvégzőket hónapok óta nem fizeti ki az intézmény. Állítólag 100-150 óra túlmunkáért járó pénzzel tartoznak, ez egyeseknek százezreket jelent, de van, akinek egy-két milliós az elmaradása.

A főorvos azt mondta, előbb-utóbb kifizették a számlákat, ő alkalmazottként rendre megkapta a fizetését, a sürgősségi osztály pedig jelenleg jól működik.

Fotó: Orosházi Kórház

A főorvos mellett a főnővér is felmondott október közepén, de újabb vállalkozók mondhatják fel a kórházzal kötött megállapodásukat. Állítólag nyolc vállalkozó orvos fogalmazza a felmondását, de felbontja a szerződést a szakdolgozókat, ápolókat foglakoztató vállalkozás is.

Az alkalmazottakon kívül ugyanis a kórház kénytelen külsősöket is bevonni, hogy jogszerű legyen a sürgősségi osztály működése. Ha megtörténnek a felmondások, januárra kiürülhet a sürgősségi osztály, 40 helyett 18 ember marad ugyanannyi munkára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top