Egészség

Saját temetésén tért magához a 95 éves férfi

Az orvos halottnak nyilvánította, a rokonság máris hívta a papot.

Magához tért a temetése előtt Indiában egy 95 éves rádzsasztáni férfi. Budh Ram azután riadt fel a temetése előtti hagyományos mosdatáson, hogy egy helyi orvos halottnak nyilvánította – írja a Times of India.

In Rajasthan, 95-year-old 'dead man' comes alive during last rites - Times of India

A resident of Bhaktanwalan Ki Dhani, Budh Ram had fainted on Saturday afternoon. His kin then summoned a private doctor who declared him dead. The family informed the relatives about the death and called a priest to perform Budh Ram's last rites.

 

A nem mindennapos eset szombaton történt. A helyi lapok szerint a férfi délután elájult, miután mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Amikor a hozzátartozói rátaláltak, azonnal kihívtak egy orvost, aki egy rövid vizsgálat után közölte velük, hogy Ram elhunyt. A család rögtön értesítette is az egész rokonságot, és hívtak egy papot, hogy eltemethessék a férfit.

A hagyományoknak megfelelően a család férfitagjai leborotválták a fejüket, majd nekiláttak a mosdatásnak, amikor a 95 éves férfi a hideg víztől vacogni kezdett. A rokonság gyorsan ágyba dugta az idős bácsit, aki rövidesen magához is tért. Elmondása szerint nagyon fájt a mellkasa, ezért úgy döntött, hogy „lepihen”.

A család most csodaként ünnepli a történteket, bár sokak szerint inkább az a csoda, hogy a kiérkezett orvos egyáltalán praktizálhat.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top