Egészség

Gyomorforgató állapotok egy újbudai étteremben, lecsapott a Nébih

Az ellenőrök több higiéniai hibát is feltártak, de az élelmiszerek nyomon követhetőségével is volt gond.

Több szabálytalanságot is feltártak egy házhozszállítást is végző fővárosi étteremben tartott ellenőrzés során szeptember közepén a Nébih szakemberei. A hvg.hu úgy tudja, a Bécsi Szelet vendéglőről van szó.

A Nébih honlapján olvasható közlemény szerint az ellenőrök több higiéniai hibát is feltártak. Többek között nem minden alkalmazott rendelkezett érvényes egészségügyi vizsgálattal, a gazdasági folyosón pedig ételkészítést és készételtárolást is végeztek: itt kapott helyet például a palacsinta, míg a fedetlenül tárolt krumplipürét a szintén fedetlen szemetes mellett találták az ellenőrök. Ugyanezen a folyosón tárolták a száraz árut és az ételmaradékot is, szintén fedetlenül. A hűtőkamrában különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket tartottak együtt, a keresztszennyeződés veszélyének kitéve. A főzőtér nyitott ablakáról hiányzott a rovarháló, így a helységben legyek is voltak, a földes áru mosását, tisztítását pedig a főzőtéri üzemi edény mosogatóban végezték.

A Nébih ezenfelül több millió forintnyi bírságot szabott ki nem nyomon követhető élelmiszerek miatt, de még lejárt élelmiszert is találtak az étteremben.

Nébih

Nébih

Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top