Egészség

Izomsorvadásos, 8 éves kislányával kerülhet utcára egy nógrádi özvegyasszony – videó

A kislány édesapja májusban halt meg, az anyuka nem tudja egyedül fizetni a házukra felvett hitelt.

Elveszítheti családi házát az a rimóci édesanya, aki egyedül neveli 8 éves, izomsorvadásos kislányát. Lackó Henrietta férje májusban halt meg, amikor horgászás közben rosszul lett, és a vízbe esett. Az özvegynek most egyedül kell gondoskodnia beteg lányáról, aki folyamatos törődést igényel, tornáztatni kell, hogy ne romoljon az állapota, hetente egyszer pedig Budapestre kell vinni kezelésre – derült ki az ATV Híradójából.

Az özvegy egyedül nem tudja fizetni a házukra felvett hitelt. December 11-ig 1 millió 200 ezer forintot kellene kifizetnie, különben elveszik a házukat, legjobb esetben is albérlőként maradhatnak csak. Az anya mindent megpróbál – többek között rendszeres garázsvásárokat rendez –, de ennyi pénzt egyedül nem tud előteremteni ilyen rövid idő alatt. A környékbeliek gyűjtést szerveztek neki egy szomszéd, Zsédely Lajos vezetésével. Jelenleg ez az egyetlen reményük.

Az ATV riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top