Egészség

Börtönbe küldték az apát, aki csak kólát adott a gyerekeinek

Három- és négyéves gyerekét nevelte egyedül az a francia férfi, akit a gyerekei egészségének veszélyeztetése miatt ítéltek börtönbüntetésre.

A Franciaország középső részén, Limoges-ban élő férfi írástudatlan és alkoholista, rendszeres bevétellel nem rendelkezik. Ha pénzhez jutott, alkoholra költötte. Két fiát nevelte egyedül, de csak kólát és cukrot adott nekik. Az idősebb, négyéves fiúnak hét tejfoga rohadt ki eddig, a kisebbik, hároméves pedig azóta nem szólalt meg, amióta a hatóságok vették gondozásba.

A kép illusztráció. Forrás: Flickr / Yazeed Bahamdan

A francia törvények előírják a szülők számára, hogy megfelelően gondoskodjanak gyerekeikről. A férfit ennek elmulasztása miatt három hónapos börtönbüntetésre ítélték – írja az Index. A két kisfiú nevelőszülői gondozásba került,  fokozatosan építik bele az étrendjükbe a számukra még ismeretlen húst és a zöldségeket. Emellett pszichológiai segítséget is kapnak, mivel eddigi életükben szinte teljesen magukra voltak hagyva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top