Egészség

A McDonald’s a szívószálak után a műanyag pohárfedeleket is kihajítja

A cég szeretné visszaszorítani a műanyaghasználatot, papír szívószálakkal és természetes úton lebomló pohárfedelekkel újítanak.

A szívószálak után a műanyag pohárfedelektől is megválik a McDonald’s – írja az Origo. Az amerikai multi a világ egyik legnagyobb műanyagszennyezője; nemrég jelentették be, hogy 2020-ig szeretnének teljesen újrahasznosított alapanyagú termékeket használni az éttermeikben.

Fotó: Unsplash

Első körben az eldobható műanyag szívószálakat akarják kivezetni, amelyekből csak a nagy-britanniai éttermeikben több mint 650 millió fogy el évente. A tervek szerint jövő márciusban már csak papír szívószálakat használnának, és hasonló sors várhat a műanyag pohárfedelekre is.

A brit környezetvédelmi miniszter, Michael Gove a közelmúltban jelentette be, hogy a kormány teljesen betiltja a műanyag szívószálakat és fültisztító pálcikákat, az új szabályozás 2019 októberében lép életbe. A McDonald’s igyekszik elébe menni a változásoknak: ezért is kezdtek el a papír szívószálakkal és a biológiailag lebomló pohárfedelekkel kísérletezni.

A cég szeretné komolyan visszaszorítani a műanyag-felhasználását, ezért más hasonló projekteken is dolgoznak, most például egy olyan szósztartót fejlesztenek, amely annyi idő alatt bomlik le, mint egy darabka gyümölcs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top