Egészség

Így erősítsd a gyerek immunrendszerét ősszel

Az anyák többségének ismerős a helyzet, amikor a gyerek egy hét óvoda, egy hét nátha körforgásában szenved. Mit lehet tenni? Vannak apró praktikák, amikkel erősítheted a gyerkőc immunrendszerét!

Támadj a kórokozók ellen gyümölcsökkel!

A jó minőségű és elegendő mennyiségű zöldség-gyümölcs fogyasztása elengedhetetlen az immunrendszer felturbózására. Érdemes egy-egy almagerezdet, répakarikát vagy egy fürt szőlőt becsempészni az étrendbe. Ha nagyon ellenáll, turmixold össze a gyümölcsöket, zöldségeket!

osz, immunrendszerIgazi jolly joker: csipkebogyótea

Az őszi immunerősítésben igen hasznosak lehetnek a teák is. Ilyen a csipkebogyótea, ami igazi C-vitamin-bomba.

Ha már ősz…akkor tök és tökmag…

Érdemes B-vitaminban dúskáló tökmagot is adni a gyereknek, mert ez az immunrendszer stressz miatti gyengülését akadályozza B-vitamin-tartalma révén.

TIPP: A fűtésszezonban a levegő sok gyerekszobában száraz, emiatt a rendszeres szellőztetés mellett is párásítani kell. Ha már így van, csepegtessünk a vízbe egy kis eukaliptuszt – ez frissíti és fertőtleníti a légutakat. 

Aludjon, hogy új erőre kapjon!

A stressz, a fáradtság, a szorongás gyengítik az immunrendszert, éppen ezért alap, hogy a gyermek jól és eleget aludjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top