Egészség

Nagy dobásra készül az IKEA

Az óceánok felé tartó műanyag lehet az IKEA termékeinek egyik új alapanyaga.

Több mint 86 millió tonna műanyag található jelenleg a Föld óceánjaiban. IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, így a lakberendezési vállalat úgy döntött, csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez, és felhasználja a műanyag hulladékot, mielőtt az elérné az óceánokat. Az IKEA szeretne egyike lenni az első vállalatoknak a világon, amelyek kereskedelmi célra használják az óceánok felé tartó műanyag hulladékot. Az első termékprototípusok 2019 végére készülnek el.

Az óceánok felé tartó műanyag olyan hulladék, melyet természetes élővizek, folyók, tavak és tengerek, 50 kilométeres körzetében találnak. Amennyiben ezeket nem gyűjtik össze, a nyílt óceánban végzik útjukat, ahol jelenleg több mint 86 millió tonna található belőlük.

Forrás: IKEA

Az IKEA fenntarthatósági vállalásainak célja, hogy minden termék és azok csomagolóanyagai megújuló, illetve újrahasznosított alapanyagokból készüljenek 2030-ig, ennek fontos része a fosszilis alapú műanyag fokozatos kivonása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top