Egészség

Itt nincs szoptatás – táblán figyelmezteti az orvosokat a mellráktúlélő kismama

Az internet pedig imádja az ötletet.

Az ember ritkán gondol rá, pedig vannak olyan nők, akik fizikailag képtelenek megszoptatni a gyermeküket – az ilyen édesanyáknak pedig sokszor nagyon fájdalmas az, amikor emlékeztetik őket erre. Ilyen anyuka Meghan Koziel is, aki túlélte a mellrákot, de ehhez kettős masztektómiára volt szüksége. Most megszülte első gyermekét, és úgy gondolta, elejét veszi a folyamatos kérdezősködéseknek.

Koziel készített egy táblát, amelyen kedvesen leírta, hogy képtelen szoptatni a gyermekét, így a kórházi személyzet nem fogja újra és újra emlékeztetni őt a traumatikus élményre.

A táblán az áll:

Itt nincs szoptatás! Ez az édesanya egy túlélő! Bár a szoptatás nagyon különleges feladat, kérlek vedd ezt figyelembe, mielőtt rákérdezel. A mi csodálatos kisbabánkat üvegből fogjuk táplálni. És ez semmilyen szempontból nem befolyásolja majd a jövőjét.

Az anyuka az Instagramon is feltöltött egy képet, amelyen a kórházi ágyon fekszik, feje felett a táblával. A képet már csaknem 7 ezer felhasználó kedvelte.

Az ötlet óriási sikert aratott az interneten, sok olyan anyuka is hozzászólt, aki hasonló cipőben jár. Többen azt mondták, kölcsönkérik majd az ötletet.

Meghan Koziel/Instagram

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top