Egészség

Megható: tolószékes öccsével együtt csinálta végig az Ironman triatlont

Az Ironman versenyek történetében a Pease fivérek az elsők, akik testvérekként, tolószékkel csinálták végig a triatlont.

Az Ironman World Champinship történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy egy egészséges és egy kerekesszékes versenyző egy csapatban indul a címért. Olyanra pedig a Pease fivérek előtt nem is akadt példa, hogy ebben a felállásban testvérek vegyen részt.

A 33 éves Kyle Pease gyermekbénulás következtében került tolószékbe, és azután döntött úgy, hogy beszáll a versenybe, miután bátyja, a 35 éves Brent 2010-ben végigcsinálta azt. Évekig tartó edzés után a páros múlt héten indult a hawaii triatlonon, ahol rajtuk kívül csak egészséges versenyzők álltak a rajthoz.

A testvérek elképesztő teljesítményt vittek véghez: Brent 3,8 kilométert úszott le, miközben testvére egy hajóban ült, amit a férfi a derekához kötve húzott a vízben. Ezután 180 kilométert tekert egy speciálisan kettejüknek kialakított biciklin, végül pedig lefutotta a 42 kilométeres maratoni távot, maga előtt tolva öccsét. Mindezt 14 óra és 29 perc alatt, azaz abszolút az Ironman 17 órás időkorlátján belül maradva.

Innen is gratulálunk a hihetetlen eredményhez!

swns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top