Egészség

Készítsd fel a bőröd a téli időszakra – 3 tuti őszi bőrápolási praktika

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy komolyabban foglalkozzunk a bőrünkkel!

Az ősz a lehető legjobb időszak arra, hogy helyrehozzuk azokat a károkat, amiket a nyári napsugarak  okoztak a bőrünkön, és jó alkalom arra, hogy felkészítsük a télre.

Hidratálj!

Fontos, hogy naponta legalább 8 pohárnak megfelelő folyadékmennyiséget bevigyünk a szervezetünkbe. A tiszta víz feltölti a sejteket, ezenkívül segít hatékonyan kiválasztani a felhalmozott méreganyagokat.

borapolas osszel, osz

Érdemes tartalmasabb, táplálóbb arckrémre váltani, mely regenerálja és védi a bőr szerkezetét.

TIPP: Használj az arckrémed alá extra hatóanyag-tartalmú szérumokat, melyek megkötik a vizet, és nem engedik, hogy gyorsan elpárologjon a nedvesség a bőrödből.

Ajakápolás

A legtöbben azt hiszik, hogy csak télen szükséges táplálni vagy akár védeni az ajkakat, de érdemes már ősszel kéznél tartani egy hidratáló ajakbalzsamot.

Vigyél be minél több vitamint

A sok friss zöldség mellett antioxidánsban gazdag gyümölcsöt is fogyasszunk. Vitaminok közül érdemes az A-, E-, C-vitaminok bevitelét növelni, illetve az Omega 3 esszenciális zsírsavakban gazdag hidegen sajtolt olajokat fogyasztani. Ezek együttesen nemcsak segítenek visszafordítani a bőr nyári időszakban elszenvedett sérüléseit, de erősítik az immunrendszert is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top