Egészség

Letüdőzte az e-cigi szipkáját, a légcsövében találták rá az orvosok

Kis híján meghalt az a negyvenéves dohányos férfi, aki letüdőzte az e-cigaretta készülék egyik apró alkatrészét. Orvosoknak kellett kioperálniuk az apró műanyagdarabot.

Véletlenül letüdőzte elektromos cigarettájának egyik apró alkatrészét a 40 éves Alan O’Brien, akit nem hagyott nyugodni a készülékről hiányzó, apró műanyagdarab, és mentőt hívott. A tüdőröntgen megállapította, hogy a kis fúvóka O’Brien légcsövében landolt, életveszélyes helyzetet teremtve ezzel.

forrás: pixabay

A férfi esete annyira ritka, hogy orvosi szaklapokban publikálják majd a történetét. A férfi elmesélte, hogy először csak a torkán akadt a kis műanyagdarab, aztán légzési nehézségei támadtak, amitől teljesen pánikba esett, majd pedig mint a csipogós műanyag játékok, beszéd közben sípoló hangot adott ki.

Ez is érdekelhet Megnézem

O’Brien egy üzletben dolgozik asszisztensként, aznap nyitás előtt még volt két perce, így nagyokat slukkolt az e-cigarettából, ekkor történt a baleset. Miután tizenöt másodpercig nem kapott levegőt kihívta a mentőket, de azok kiérkezéséig még beállt dolgozni is, nem érezte át helyzete súlyosságát.

A férfi szerencséje az volt, hogy a műanyagdarab tulajdonképpen egy rövid cső, ami ha keresztbe esik bele a férfi légcsövébe, akkor megfulladt volna. Akkor is a biztos halál várt volna O’Brienre, ha a fúvóka bejut a tüdejébe.

A mentősök már átérezték a vészhelyzetet, ezért egyből a liverpooli szívkórházba hajtottak vele, ahol szerencsétlenségére egy napot kellett várnia a műtétre. Másnap az orvosok egy kamera és egy csipesz segítségével, helyi érzéstelenítés mellett műtötték ki a műanyagdarabkát a férfi légcsövéből.

O’Brien erre azzal viccelt, hogy nem így képzelte volna a dohányzás okozta halált, így felhagy az e-cigivel, és visszatér az eredeti verzióra.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top