Egészség

Vizet adtak a rákos kislánynak a gyorsétteremben, aztán kiszámlázták

A kislány kemoterápiás kezelést kap, édesanyja örült, hogy végre megkívánt valamilyen ételt. A gyorsétteremben azonban rosszul lett.

A 7 éves, brit Lola Griffith-King születése óta leukémiás, de a betegséget csak idén januárban diagnosztizálták nála, azóta kemoterápiára jár. Szombat délután megkérte az édesanyját, Beth-et, hogy menjenek el enni a McDonald’s-ba. A nő beleegyezett, mivel a  kislánynak alig van étvágya, ezért örül, ha végre megkíván valamit.

Lola, a kishúga, Stella és Beth a gyorsétteremben falatoztak, amikor a beteg kislány rosszul lett, és hányni kezdett, minden bizonnyal az aznap reggeli kemoterápiás kezelés mellékhatásaként. 

Rövidesen egy takarító érkezett az asztalukhoz, aki – kérés nélkül – egy üveg ásványvizet is hozott Lolának. Nem sokkal később aztán visszatért és felszólította Beth-et, hogy fizessen 1.29 fontot (nagyjából 480 forintot) a vízért. Azt mondta, az étterem vezetője küldte, hogy kérje el az ásványvíz árát.

Lola és édesanyja (Fotó: Beth King)

Az anya ezek után személyesen szeretett volna beszélni az étteremvezetővel, de hiába kérte ezt többször is,  az illető nem került elő. Beth ezek után a pulthoz ment és az egyik ott dolgozó alkalmazottnak vázolta a helyzetet, aki közölte, hogy semmit nem tud a történtekről. Közben a sorban állók közül többen is felajánlották, hogy kifizetik az ásványvizet, de Beth ezt nem fogadta el.

A kis Lola másnap nagyon rosszul lett, kórházba szállították, és vérátömlesztést kapott.

A McDonald’s szóvivője úgy nyilatkozott: arra törekednek, hogy a vendégek számára minden látogatás élvezetes legyen az éttermeikben, és minél kényelmesebben érezzék magukat. Hangsúlyozta, hogy sajnálják a történteket, és szeretnének személyesen találkozni Griffith-ékkel, hogy részletesebben tisztázzák az ügyet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top