Egészség

Nincs fűtés négy szegedi iskolában, kabátban ülnek a diákok az órákon

Kabátban ülnek az órákon négy szegedi iskola diákjai is, mert csúszik az intézmények felújítása. A szülők aggódnak, az önkormányzat szerint novemberre mindenhol lesz fűtés.

Négy szegedi iskola energetikai felújításába fogott bele a város önkormányzata, de a munkák nem kezdődtek el időben, csak augusztus végén, így az iskolákban jelenleg nincs fűtés, a diákok kabátban ülnek az órákon. A szülők abban reménykednek, hosszú lesz a vénasszonyok nyara.

forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Délmagyarnak panaszkodó szülők nem csak attól tartanak, hogy gyerekeik megfáznak az iskolában. Leírták, hogy a témazáró dolgozatokat az ütve fúrók zaja mellett kell írniuk a diákoknak, és olyan is előfordult, hogy óra közben kellett elhagyniuk az osztálytermet, mert épp akkor vették ki a helyiség ablakait.

Az energetikai felújítás alatt álló szegedi iskolák:

  • Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola,
  • Weöres Sándor Általános Iskola,
  • Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • Bonifert Domonkos Általános Iskola.

A Délmagyarnak küldött közleményben a szegedi önkormányzat az ígéri, novemberre befejezik mind a négy intézmény energetikai korszerűsítését, a fűtést pedig igyekeznek hamarabb bekapcsolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top