Egészség

Négyéves várólista van a tatabányai kórház fogászatán

Négy évet is kellene várniuk a tatabányai gyerekeknek, ha a város kórházában szeretnének támogatott fogszabályzóhoz jutni.

Akár három-négy évet is várnia kell annak a gyereknek, aki a tatabányai Szent Borbála Kórházban szeretne államilag finanszírozott fogszabályzásra járni. A hihetetlenül hosszú várólistába a 24.hu egyik olvasója futott bele, amikor 15 éves gyerekének keresett tb-támogatott fogszabályzási lehetőséget.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A megdöbbentően hosszú várakozási időre a kórház honlapján is felhívják az érdeklődők figyelmét: „rendelésünkön jelenleg várólistára tudjuk venni a gyermekeket, előreláthatólag 3-4 év várakozás várható.”

A honlapról az is kiderül, hogy 18 éves kor alatt az OEP (mai nevén NEAK) a fogszabályozó készülékek 80 százalékát, illetve az ellátást finanszírozza. 18 éves kor felett a fogszabályozó készülékeket teljes áron kell megtéríteni, illetve a kezelésért a kórház „Intézeti Díjtételének megfelelően térítési díjat köteles fizetni” a beteg. 

A 24.hu olvasójának 15 éves gyermeke nagykorú lenne, mire a tatabányai kórházon keresztül fogszabályzóhoz jutna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top