Egészség

10 éven keresztül szenvedett a székrekedéstől, most végre sikerült meggyógyulnia

Hetente egyszer ment csak vécére, az orvosai csak a fejüket vakarták.

Kayleigh Henning legszebb éveit keserítette meg egy titokzatos betegség: nagyjából 10 éven keresztül súlyos székrekedéssel küzdött, hetente egyszer tudott csak elmenni a vécére, mindeközben pedig olyan súlyos puffadásai voltak, hogy ismerősei sokszor azt hitték, hogy várandós. A rosszullét természetesen folyamatos gyomorgörcsökkel, altesti fájdalmakkal járt, az orvosai azonban hosszú éveken keresztül csak a fejüket vakargatták a tünetek láttán. A lány a Mirrornak mesélt arról, hogyan tudott végül mégis meggyógyulni.

Elmondása szerint a 20-as évei alatt végig fennálltak ezek a problémák. Rendszeresen járt orvoshoz a székrekedése miatt, de a rosszullétek újra és újra visszatértek. A fiatal lány akkor döntötte el, hogy most már tényleg tennie kell valamit, amikor egy alkalommal olyan rosszul lett, hogy a sürgősségi osztályon kötött ki. A kórházban irritábilis bél szindrómát állapítottak meg nála, végül azonban ez is tévesnek bizonyult, ráadásul a gyógyszertől, amit kapott, allergiás rohama lett, és vihették vissza a sürgősségire.

Thinkstock

Végül Henning személyi edzője javasolta, hogy menjen el egy ételintolerancia-vizsgálatra. A nő megfogadta a tanácsát, és hamarosan kiderült, hogy a tej, a tojásfehérje, a lencse, az élesztő, a hajdina és a glutén esetében is pozitív volt az eredmény, illetve kisebb mértékben a dióra, a rebarbarára és az avokádóra is érzékeny. Mivel ezek közül sokat rendszeresen fogyasztott, Henning úgy érezte, végre megtalálta rejtélyes rosszullétei kulcsát.

Amint nekilátott a diétának, sokkal jobban lett.

Sokkal jobban érzem magam, és ha olyat eszem, amire intoleráns vagyok, már azonnal megérzem. Már egyáltalán nincs székrekedésem, sokkal kevesebbet puffadok, és nincsenek gyomorgörcseim sem

– nyilatkozta a lány, aki gyógyulása óta teherbe esett, és már a hatodik hónapban jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top