Egészség

Ezért lesznek anorexiásak a kislányok – sokkoló sztorit osztott meg egy anyuka

Az anyuka tinédzser kislányát egy kórházi vizsgálaton vonták kérdőre, hogy mivel magyarázza az év közben felszedett kilókat. Anyja szerint ez egyenes út az anorexiához.

Egy illinois-i anyuka meghökkentő posztban számolt be róla, hogyan esett testgyalázás áldozatául teljesen normális alkatú, egészséges kislánya egy kórházi vizsgálat során. Julie Venn posztja azóta nagy utat járt be, és valóban elég tanulságos.

Az anyuka kislánya, Riley 13 éves, profi kosárlabdázó. Az alkatán nem lehet kifogást találni: egészséges, sportos, és csak annyira kerekded, amennyire egy serdülő kislány az lehet. A legutóbbi orvosi vizsgálaton sajnos nem így gondolta a nővér.

„Mindenféle kérdést feltettek neki: hogyan étkezik, mennyit sportol, mikor fekszik le. Riley mindenre őszintén válaszolt, aztán jött a hideg zuhany. A nővér megkérdezte: Riley, mondd el, hogy szedtél fel ennyi kilót az utóbbi egy évben? – meséli posztjában az anyuka. – Riley szemei elkerekedtek, meg sem tudott szólalni. Én pedig felugrottam, és ráüvöltöttem a nővérre, hogy fejezze be!”

„Mikor elhagytuk a kórházat, Riley felém fordult, és azt mondta: Anya, ezért lesznek anorexiásak a lányok. És igaza van!” Az anyuka még mindig feldúlt az események miatt. A lánya egy egészséges, fejlődésben lévő szervezet, ráadásul szerencsére a testképzavarok is elkerülik, ezért ő nem aggódik. Viszont a többi anyukát arra figyelmezteti, legyenek résen, hiszen az ilyen megjegyzések borzalmas károkat okozhatnak a tinilányok önértékelésében.

dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top