Egészség

Anyatejéből készített szappannal gyógyította meg kisfia ekcémáját

Először szkeptikus volt, de az eredményekkel nem tud vitatkozni.

Néha az az érzése van az embernek, hogy a házi praktikák köröket vernek az orvostudományra. Erre a következtetésre jutott Joy Evans, egy 35 éves brit édesanya is, aki saját anyatejéből készített házi szappannal gyógyította ki másfél éves kisfiát az ekcémából – írja a LadBible.

Evans minden létező kezelést kipróbált már, legyen szó a gyerekorvos által felírt gyógyszerekről vagy a patikus által javasolt krémekről, de nem hatott semmi, a kellemetlen bőrbetegség pedig már féléves kora óta kínozta a kis Finlay-t.

Végül „felcsapta” az internetet, hogy alternatív megoldások után nézzen, és hamar megakadt a szeme egy szokatlan javaslaton. Hallgatott a megérzésre, elkészítette az anyatejes szappant, és láss csodát, egy hónap használat után elkezdtek halványodni a baba testén éktelenkedő vörös foltok.

Először kicsit szkeptikus voltam, de nagyon reménykedtem benne, hogy be fog válni. Pontosabban azt reméltem, hogy enyhíti majd a tüneteket, kevésbé fog viszketni a bőre, és jobban érzi majd magát. De az eredmény minden várakozásomat felülmúlta

– nyilatkozta az anya.

Thinkstock

A nő elmondása szerint a különleges háziszappan ránézésre éppen olyan, mint a bolti, de lágyabb, nedvesebb, és nem habzik a víztől. A legfontosabb azonban az, hogy használ.

Azt hiszem, mindenkinek más és más a bőre, és mindenkinek más használ. Nekünk ez bevált. Ráadásul olcsó, mivel a fő hozzávaló ingyen van

– tette hozzá a megkönnyebbült anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top