nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
A kirúgott szívsebész korábban is kérdés nélkül plasztikázott

A kirúgott szívsebész korábban is kérdés nélkül plasztikázott

Előkerült egy ahhoz hasonló eset, mint ami miatt elbocsátották az ország egyik legjobb szívsebészét, Székely Lászlót az Országos Kardiológiai Intézetből.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

Dr. Székely László egy korábbi páciense írta meg saját műtétének történetét a kirúgott szívsebész mellett kiálló betegek Facebook-csoportjában

Engem másfél éve műtött Székely főorvos úr mell alatti metszésből, s a műtét közben derült ki, hogy a 11 évvel azelőtt beültetett implantátumból valahol szivárog a szilikon. Váratlan helyzet volt, de a doktor úr emberségből megoldotta: plasztikai sebészt hívott, aki kicserélte az implantátumot. A kifolyt szilikon gyulladást és hegesedést okozott. Ha nem tesznek be másik implantátumot, akkor később már nem biztos, hogy lehet a hegesedések miatt. Tehát az én érdekeimet nézte” – írta egy korábbi páciens.

Az Országos Kardiológiai Intézet egyik betegszobája. Fotó: MTI / Mohai Balázs

Az eddigi információk szerint a múlt héten azért rúgták ki az ország egyik legjobb szívsebészének tartott Székelyt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből, mert államilag támogatott szívműtét közben privát esztétikai beavatkozásnak számító plasztikai műtétet is végzett, hogy a betegnek ne kelljen huzamosabb ideig szétvágott mellkassal élnie. A megbízott főigazgatóval több konfliktusa is volt az elmúlt években, részben emiatt a gyakorlat miatt. 

Támogatói szerint ugyanakkor az orvos emberségből hajtotta végre ezeket a beavatkozásokat, a betegek, és nem az egészségügyi rendszer érdekeit nézve. (via Blikk)

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon