Egészség

Jól gondold meg, ha Edelényben mennél orvoshoz

Fizetnie kell Edelényben, aki indokolatlanul fordul az orvosi ügyelethez. Az egészségügyi vezetés vizsgálja az eljárást.

Vizsgálat indult, miután a borsodihír.hu beszámolt róla: Edelényben akár négyezer forintot is fizethet az, aki indokolatlanul keresi fel az orvosi ügyeletet. A Népszava szerint az ötlet dr. Bárány Miklósé, az ügyeleti szolgálat vezetőjéé, aki azzal érvelt, hogy az utóbbi időben 60-80 százalék azok aránya, akik valójában nem is szorulnak sürgősségi ellátásra, csak például gyógyszert akarnak íratni, vagy nem akarják kivárni a sort napközben a rendelőben.

A terv szerint az ellátási területén élők számára a térítési díj 2000 forint lesz, az azon kívül lakóknak 4000, külföldieknek 8000 forint. Az ügyeleti ellátás indokoltságát a mindenkori ügyeletes orvos fogja ezentúl megállapítani.

Mivel a pénzszedés nem törvényes, és az ügyelet pont arra van, hogy rendelési időn kívül is legyen orvos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal eljárást indított az ügyben. Az orvosi ellátást amúgy az egészségbiztosító téríti a szolgáltatónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top