Egészség

Szennyezett pezsgőtablettákat vontak ki a forgalomból

Túl magas ólomtartalom miatt rendelte el a hatóság az intézkedést. Aki szokott Calcium-Sandozt fogyasztani, az jó, ha elolvassa ezt a cikket.

A Sandoz Hungária által forgalmazott Calcium-Sandoz pezsgőtabletta több tételét kivonta a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – derül ki a hivatal hétfői közléséből.

A bejelentés szerint az intézkedést minőségi hiba indokolja, ezért a K1669, K1526, K0853, K0850 számú gyártási tételeket kivonták a forgalomból.

A hivatal egy ügyfél bejelentése után kezdett vizsgálódni. A bejelentés szerint a gyógyszer gyártásához felhasznált alapanyag vizsgálatánál az ICH Q3D iránymutatásban az alapanyag elemi szennyezőkre előirányzott határértéket meghaladó eredményt észleltek.

A vizsgálat megállapította, hogy a a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta vizsgálattal érintett gyártási tételeinek alkalmazása során az elemi szennyezés több, mint a napi megengedett mennyiség, ezért az érintett tételeket kivonják a forgalomból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top