Egészség

Hiába vitték kórházba, több mint 25 órát várt az orvosra a 92 éves nő

Az idős asszonyt veseelégtelenség és az emiatt kiakaluló pszichózisok miatt vitték kórházba családtagjai.

A 92 éves Gladys Cummins családja szégyenletesnek tartja, hogy idős szerettüknek egy napnál többet kellett várnia az orvosra a dublini kórház sürgősségi osztályán. A család a brit Mirror című lapnak nyilatkozva elmondta, az idős asszonyt múlt hétfőn, vagyis szeptember 3-án szállították be a sürgősségi osztályra, miután veseelégtelenségre utaló tünetek jelentkeztek nála.

A nagyi már jó ideje egy idősotthon állandó lakója. Amikor a gondozói jelezték nekünk, hogy komoly egészségügyi problémái miatt kórházi ellátásra lenne szüksége, azonnal érte mentünk” – nyilatkozta az asszony lánya, Dee, majd hozzátette, az otthonban egy veséket érintő fertőzésre gyanakodtak.

kórház nagyi ellátás orvos várakozás

Kép forrása: mirror.co.uk

„Amikor megérkeztünk a kórházba, anyámnak csak közvetlenül a bejárat mellett találtunk szabad ülőhelyet. Az ajtót folyamatosan nyitogatták, ezért be kellett takarnunk őt, hogy ne rosszabbodjon az állapota” – mesélte Dee, aki szerint Gladys állapota a nem megfelelő körülmények miatt tovább romlott.

Dee elmondása szerint az idős asszonyt végül csak 25 órával később látták el. „Nagyon sok idős ember ült a váróban, ugyanolyan kiszolgáltatottak, mint az anyám. Nem volt abban semmi méltóság” – panaszolta a nő, aki azért hozta nyilvánosságra a velük történteket, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi ellátó rendszer hibáira. „Szerencsére édesanyám azóta valamivel jobban van, ez azonban egy pillanatig sem feledteti mindazt, amit el kellett szenvednie, amíg ellátást kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top