Egészség

Szelfi mentette meg a 63 éves nő életét

NLCafé | 2018. Szeptember 07.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Egy szelfi mentette meg az életét egy 63 éves detroiti asszonynak, aki az önarcképeken vette észre, hogy valami nem stimmel az arcával. Kiderült, hogy stroke-ja volt, de még időben kórházba került.

Juanita Branch életét az mentette meg, hogy készített magáról néhány szelfit, amiket fel akart tölteni a Facebookra. Amikor a képeket végignézte, észrevette, hogy valami nem stimmel az arcával.

„Az egyik kép rosszabb volt mint a másik. Mi a fene folyik itt?” – mesélte a 63 éves asszony a Fox 2 Detroitnak, aki így jutott arra a felismerésre, hogy nagy a baj. Mivel Branch már 2016-ban átélt egy stroke-ot, tisztában volt a képek jelentésével: látta, hogy az arca egyik oldala teljesen leereszkedik, egyensúlyát is egyre nehezebben találta, tehát egyből mentőt hívott.

Juanita Branch életmentő szelfije – forrás: FOX 2 Detroit

Bent a kórházban már a beszéd is egyre nehezebben ment, ezért a doktor megkérte, hogy mutassa meg neki a szelfiket. Az orvos a képek dátumbélyegzőjét kezdte vizsgálni és arra jutott, hogy még pont időben vannak ahhoz, hogy véralvadásgátló gyógyszerrel enyhítsen a tüneteken. Ugyanis ha véralvadásgátlót a stroke kialakulása után 3 órával adják be, az már inkább árt, mintsem használ.

Az életmentő szelfiket Branch augusztus 13-án készítette, azóta kórházban van, ahol fizikoterápiát írtak elő neki, de hamarosan hazaengedik. Azt mondta, az eset után teljesen másként gondol a szelfikre, mint ezelőtt.

„Mostantól nem fogok gúnyolódni azokon, akik szelfiznek – mondta –, mert a szelfi szó szerint megmentette az életemet.”