Egészség

Szelfi mentette meg a 63 éves nő életét

Egy szelfi mentette meg az életét egy 63 éves detroiti asszonynak, aki az önarcképeken vette észre, hogy valami nem stimmel az arcával. Kiderült, hogy stroke-ja volt, de még időben kórházba került.

Juanita Branch életét az mentette meg, hogy készített magáról néhány szelfit, amiket fel akart tölteni a Facebookra. Amikor a képeket végignézte, észrevette, hogy valami nem stimmel az arcával.

„Az egyik kép rosszabb volt mint a másik. Mi a fene folyik itt?” – mesélte a 63 éves asszony a Fox 2 Detroitnak, aki így jutott arra a felismerésre, hogy nagy a baj. Mivel Branch már 2016-ban átélt egy stroke-ot, tisztában volt a képek jelentésével: látta, hogy az arca egyik oldala teljesen leereszkedik, egyensúlyát is egyre nehezebben találta, tehát egyből mentőt hívott.

Juanita Branch életmentő szelfije – forrás: FOX 2 Detroit

Bent a kórházban már a beszéd is egyre nehezebben ment, ezért a doktor megkérte, hogy mutassa meg neki a szelfiket. Az orvos a képek dátumbélyegzőjét kezdte vizsgálni és arra jutott, hogy még pont időben vannak ahhoz, hogy véralvadásgátló gyógyszerrel enyhítsen a tüneteken. Ugyanis ha véralvadásgátlót a stroke kialakulása után 3 órával adják be, az már inkább árt, mintsem használ.

Az életmentő szelfiket Branch augusztus 13-án készítette, azóta kórházban van, ahol fizikoterápiát írtak elő neki, de hamarosan hazaengedik. Azt mondta, az eset után teljesen másként gondol a szelfikre, mint ezelőtt.

„Mostantól nem fogok gúnyolódni azokon, akik szelfiznek – mondta –, mert a szelfi szó szerint megmentette az életemet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top