Egészség

Magánkórházat alapítottak a székesfehérvári állami kórház orvosai

A magánklinika 23 orvosa közül 19-en az állami kórház dolgozói.

Magánkórházat alapítottak a székesfehérvári állami kórház, pontos nevén a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető beosztású orvosai – írja az Index.

A Praxispont nevű magánorvosi központ honlapján azt írják az intézményről:

hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magánegészségügyi ellátórendszer megvalósításában,

valamint azt, hogy

szívügyünknek tekintjük a gyógyítást, egy hosszútávon működőképes rendszer kiépítését.

A kórház 23 orvossal indul, akik közül 19-en a székesfehérvári állami kórház dolgozói. A tulajdonosok között szerepelnek többek között az állami kórház orvosigazgatója, a két belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosai és osztályvezető-helyettes főorvosai, a tüdőosztály osztályvezető főorvosa, a neurológia osztályvezető főorvosa, az érsebész főorvosa, valamint a főigazgató felesége, akinek férjét, Csernavölgyi Istvánt szintén a munkatársak között említik a honlapon.

Az Index megpróbált interjút kérni a magánkórház vezetőségétől, de elutasították őket. A lap szerint egyébként természetes, hogy a magyar orvosok keresetkiegészítésként magánpraxisban is dolgoznak, a kérdés szerintük csak annyi, hogy az állami kórház menedzsmentje mennyire lesz érdekelt abban, hogy minden jól működjön az intézményben, és mennyire abban, hogy a betegek inkább a fizetős ellátást válasszák.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épülete (Fotó: Máthé Zoltán, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top