Egészség

Körömrágás miatt kellett amputálni az ujját

Amikor feketedni kezdett az ujja, nem ment orvoshoz, inkább műkörmöt viselt, hogy eltakarja.

A most 20 éves Courtney Whithorn mindig is rágta a körmeit, ám a középiskolában annyit csúfolták, hogy a stressz miatt a rossz szokás teljesen elhatalmasodott rajta. 2014-ben teljesen lerágta a körmöt a jobb hüvelykujjáról.

Az ujja feketedni kezdett, de a lány emiatt annyira szégyellte magát, hogy még a családja és a barátai elől is rejtegette, és négy éven át műkörmöket viselt.

Idén júliusban azonban kiderült, hogy a körömágyában olyan súlyos károsodás keletkezett, melynek következtében kialakult nála a bőrrák egy ritka formája. A lány összetört a diagnózis hallatán, különösen, mivel tudta, hogy mindezt magának okozta.

Courtney Whithorn (Forrás: Profimedia)

Azóta négy műtéte volt és bár az orvosok mindent megtettek azért, hogy megmentsék az ujját, az utolsó beavatkozáskor már nem tudták elkerülni az amputációt.

Jelenleg még várja az eredményeket, hogy sikeres volt-e a műtét, illetve az elkövetkezendő 5 évben rendszeres ellenőrzésekre kell járnia. Azt az orvosok sem tudják megmondani, milyen valószínűséggel tér vissza a betegség, mivel a bőrráknak erről a formájáról viszonylag keveset tudnak.

A lány azért állt nyilvánosság elé a történetével, hogy figyelmeztesse azokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő volt: álljanak ki magukért.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top