Egészség

Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

Fokozatosan alakult ki a nővérhiány, majd amikor a főnővér és a helyettese szinte egyszerre mondott fel, elindult a lavina.

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A felmondások a nyáron történtek, az utolsó nővérek augusztus elején álltak fel – tudta meg a 24.hu.

A kórház vezetése a maximális felmondási időt szabta ki nekik, így az utolsók felmondási ideje szeptember végén jár le. Addig kellene pótolni őket.

A nővérhiány fokozatosan alakult ki: volt, aki nyugdíjba vagy szülési szabadságra ment, így a többiek még inkább túlterheltté váltak, rengeteg munkáért alacsony fizetést kaptak.

A lap szerint a főnővér és helyettese szinte egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki felmondott. De nemcsak az intenzív osztályon vannak problémák az ajkai kórházban, ugyanis a sürgősségi osztály főnővére is felmondott.

Egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban azt írta, hogy az osztályon megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát”. A döntése már egy ideje érlelődött benne, és azért távozott, mert nem akart túlélésre játszani.

A kórház főigazgatója a lapnak nem reagált az intenzív osztályon kialakult helyzetre. Csupán annyit közölt, hogy a sürgősségiről távozó főnővér nem hagyja el a kórházat, hanem egy másik vezetői munkakörben szeretne dolgozni az intézményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top