Egészség

Gégegyulladással vitték kórházba az 1 éves kisfiút, agykárosodást szenvedett

A kisfiú megfulladt a kórházban, újra kellett éleszteni. A szülők feljelentést tettek.

Heveny gégegyulladással vitték kórházba a szülei, végül agykárosodást szenvedett egy most kétéves pécsi kisfiú, Krisztián.

A gyerek szülei a TV2-nek mesélték el a tragédia történetét. Krisztián nagyon eleven kisfiú volt, egyéves kora körül azonban megbetegedett. A szülők osztályról osztályra jártak vele, de senki nem tudott segíteni rajta. 15 hónapos korában vitték be a gyermekklinika ügyeletére, ahol gégegyulladására életmentő kúpot adtak, majd hazaküldték őket.

A szülők beadták a kúpot, de a gyerek állapota nem javult: alig kapott levegőt, és aludni sem tudott. A szülők újra bevitték őt a kórházba, ekkor azonban már a sürgősségire. Az orvosok benntartották a kisfiút, aki másnap megfulladt a kórházban, újra kellett éleszteni.

Krisztián három hónapra éber kómába került, csak februárban tért magához. A CT- és MRI-felvételekből azonban hamarosan kiderült, hogy súlyosan sérült a központi idegrendszere. A kisfiú jelenleg magatehetetlen, otthon gyógyul, gyógytornász segíti, hiszen a sok fekvéstől elernyedtek az izmai is.

A szülők feljelentést tettek az ügyben, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

A TV2 riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top