nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Akkora volt a korababa súlya, mint egy dobozos kóláé

Akkora volt a korababa súlya, mint egy dobozos kóláé

Mikor 26 hetesen megszületett, a kis Theo súlya megegyezett egy dobozos kóláéval.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nagy-Brtitannia legapróbb újszülöttjéről aligha gondolták volna, hogy megéri a 6 hónapot, de a kis Theo Taylor igazi harcos, aki még a szülei reményeit is felülmúlta.

A baba 26 hetesen született. Anyukája, a 24 éves Katie Rhodes a terhesség 19. hetében tudta meg, hogy kisbabája megállt a növekedésben. Ekkor a súlyát 450 grammra saccolták, ám mikor megszületett, kiderült, hogy még ennél is kisebb: mindössze 350 grammot nyomott, azaz pont olyan nehéz volt, mint egy dobozos kóla.

A 400 grammnál kisebb súllyal született korababáknak általában 25% esélyük van a túlélésre. Theo azonban csodával határos módon nemcsak túlélt, hanem teljesen egészséges kisbabává fejlődött a születése után.

A baba most 6 hónapos, és az orvosok azt mondják, úgy néz ki, semmilyen maradandó nyoma nem lesz annak, hogy koraszülöttként érkezett. 

ladible

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon