Egészség

Egy texasi orvos szerint rendben van, hogy a doktornők kevesebbet keresnek, mert kevesebbet is dolgoznak

Gary Tigges belgyógyász szerint a női orvosok addig fognak kevesebbet keresni, mint a férfiak, amíg nem dolgoznak ugyanolyan keményen.

Múlt hónapban a nők egészségügyben játszott szerepéről készített lapszámot a Dallas Medical Journal nevű folyóirat. Megkérdezték az államban praktizáló orvosokat, mi a véleményük arról, hogy a női orvosok átlagosan kétharmadát keresik meg annak, amit férfi kollégáik ugyanazért a munkáért.

Gary Tigges, a Plano Belgyógyászati Klinika orvosa szerint a fizetési egyenlőtlenség teljesen jogos, mert a női orvosok kevesebbet dolgoznak. „Nem akarnak sietni, nem vállalnak túlórát. Elszólítja őket a család, a társasági élet” – írta válaszában Tigges doktor.

Miután a levelét publikálták, számos orvos és orvosi szervezet fejezte ki a felháborodását. Egyesek gusztustalanul nőgyűlölőnek nevezték Tigges állításait, és rámutattak: a legújabb kutatások szerint a női orvosok betegeinek kisebb a halálozási rátája. Tigges is újra megszólalt: azt mondta, nem tudta, hogy a válaszát publikálják, és elolvasva valóban borzasztónak tűnik, amit írt. Ő csak arra gondolt, a női orvosok rendszeresen több időt töltenek egy-egy pácienssel. Elnézést is kért, de valószínűleg ezzel nem sikerült kiengesztelnie a magára haragított kollégákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top