Egészség

Kirúgták a pincérnőt, mert nem akart melltartót hordani

Beperli a golfklubot, ahonnan kirúgták, mikor nem volt hajlandó melltartót fölvenni.

A 25 éves Christina Schell a kanadai Osoyoos Golf Clubban, a Greenside Grillben dolgozott. Alig pár hetet dolgozott csak ott: kirúgták, mivel egészségügyi okokra hivatkozva nem volt hajlandó melltartót hordani.

A vezetőség azt mondja, a vendégek panaszkodtak Schellre. Meg is változtatták a szabályzatot, hogy a női alkalmazottaknak kötelező a melltartó vagy a tank top viselete, Schell szerint viszont az ilyesmi kényelmetlen, és nem is tesz jót a testének. Amikor kirúgták, a főnökei azt mondták neki, nem akarják őt kitenni az ittas férfi vendégek kéretlen megjegyzéseinek.

(Thinkstock)

Schell emberi jogainak megsértése miatt pert indított a cég ellen. A kanadai sajtónak nyilatkozó ügyvédek szerint a szabály tényleg megsértheti a helyi törvényeket. Ha csak a női alkalmazottakat kötelezik melltartó viselésére, de a férfiak számára nincsen hasonló szabály, azt diszkriminációnak ítélhetik – írja a CBC híre alapján a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top