nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Szándékosan megbetegítették a turistákat a nepáli túraszervezők

Szándékosan megbetegítették a turistákat a nepáli túraszervezők

Biztosítási csalás miatt. Utazási irodák, kórházak, helikopterszolgáltatók is érintettek az ügyben.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Szántszándékkal betegséget okozó szereket csempésztek turisták ételébe nepáli túraszervezők, hogy hasznot húzzanak a csalárd módon kiprovokált helikopteres mentésekből és orvosi kezelésekből.

A katmandui hatóságok csütörtökön közölték, hogy 15 cég – nyolc utazásszervező, négy kórház és három helikopterszolgáltató – is részt vett a nagyszabású csalásban, amelyben sok ezer dollárral károsítottak meg külföldi biztosítótársaságokat.

A csaló túraszervezők, miután szándékosan megbetegítették utasaikat, többször is felszámolták a biztosítóknak a helikopteres mentések költségeit, és rábírtak turistákat arra, hogy enyhe megbetegedések esetén is légi mentést kérjenek. Jattoltak a szükségtelen és túlárazott gyógykezelések után a kórházak is. Az utazási irodák végül „jutalékot” kaptak a helikopteres cégektől és a kórházaktól a szándékosan előidézett légi mentések és gyógykezelések után.

A külföldi biztosítótársaságok a nepáli piacról való kivonulással fenyegették meg a katmandui kormányt arra az esetre, ha szeptember 1-jéig nem vet véget a kiterjedt biztosítási csalásnak. Az ellenőrzések során több mint 50 céget vizsgáltak. A biztosítók felmérése a helikopteres mentések 30 százalékát szükségtelennek találta. A hatóságok azt mondták, hogy fontolóra veszik állami hegyimentő-szolgálat bevezetését a csalások megelőzésére.

Megosztás Facebookon