Egészség

Kilencen meghaltak, de nem nyomoznak a fertőzött kukorica miatt

A lisztériafertőzött termékeket visszahívták, de egyébként nem nyomoznak a fagyasztott kukoricát gyártó üzemmel szemben.

A Greenyard Hungary Kft. bajai üzemében csomagolt fagyasztott zöldségekben kimutatott Listeria monocytogenes baktérium miatt idén június közepéig 47-en betegedtek meg, és közülük kilenc ember meg is halt. A fertőzés az utóbbi négy évben előállított termékeket érintette, és öt másik európai országban is megbetegedéseket okozott.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a jogsértés miatt megtiltotta az érintett termékek forgalomba hozatalát, és ami már kiment, annak visszahívására kötelezte. A termelés felfüggesztését nem kellett elrendelnie, azt ugyanis a hatósági ellenőrzés és mintavétel eredményei alapján a vállalkozás saját hatáskörben megtette. Az üzemet azonban nem zárták be, a cég a termelés újraindítását készíti elő – írja a 24.hu

Forrás: Pixabay

Egyelőre bírságot sem állapítottak meg, noha a legsúlyosabb esetben az akár ötmilliárd forint is lehet. A világraszóló lisztériafertőzés ügyében azonban nem nyomoz a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ugyanis még nem érkezett feljelentés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top