Egészség

Undorító illemhelyek várják a pihenőben a BKV munkatársait

A felületes takarítás miatt elképesztő állapotban vannak a mellékhelyiségek a BKV dolgozóinak fenntartott pihenőkben. A szakszervezet szerint a higiénia a költségcsökkentés áldozatává vált.

Tarthatatlan állapotok uralkodnak a BKV dolgozóknak fenntartott pihenőiben. Az illemhelyek undorítóak, a takarítás felületes, már amikor van. A dolgozók elkeseredésükben felvételeket készítenek az áldatlan állapotokról.

Minderről az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Naszályi Gábor számolt be az InfoRádiónak. Elmondása szerint mindez a BKV átalakításának következménye, amit a költségcsökkentés jegyében hajtottak végre. Megváltoztatták a takarítási rendet is, ennek isszák most a levét a közlekedési vállalat munkavállalói.

Mindennapos randevú: egy idősödő Ikarus és egy öregecske trolibusz találkozása az Örs vezér téri végállomáson – Fotó: Jászai Csaba, MTI

Naszályi szerint egy nagy forgalmú végállomás pihenőjét és illemhelyét akár naponta többször is kellene takarítani, de jellemzően napokig nem történik semmi. Ha mégis, akkor csak egy felületes maszatolásra futja a takarítóktól.

A szakszervezeti elnök úgy látja, a közlekedési vállalat ott takarékoskodik, ahol tud. Hiába kezdeményeztek többször is egyeztetést a BKV-val, egyelőre nem történt semmi az ügyben, pedig emberileg és közegészségügyi szempontból is tarthatatlan a helyzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top