Egészség

Zseniális ötletet találtak ki az öngyilkosjelöltek megmentésére

Egy angliai szervezet megható üzeneteket helyezett el az ország hídjain, hogy így akadályozza meg az öngyilkosságokat. Az ötlet pedig, nagyon úgy látszik, működik!

Egy évek óta depresszióval és szorongással küzdő nő egy vasárnap hajnalban zaklatottan hajtott fel az angliai M60-as autópályára. Aznap elhatározta, megteszi. Otthon hagyta férjét és egyéves gyermekét, hogy az egyik hídról a mélybe vesse magát.

Csakhogy a hídon a következő kézzel írott üzenet várta: „Csodálatos vagy, bátor vagy, erős vagy!” Majd ahogy továbblépdelt a hídon, egy másikat is megpillantott: „Harcos! Nincs abban semmi, ha segítséget kérsz” A nő könnyek között ült vissza az autóba.

Az üzeneteket a Bridge the Gap nevű alapítvány önkéntesei helyezték el az ország több autópályájának felüljáróin. Az említett anyuka csak egy a sok közül, aki megosztotta velük történetét, és megköszönte, amiért kihúzták a sötét veremből, amelyből nem látta a kiutat.

Szuper kezdeményezés, amely remélhetőleg még sokakat megmenthet az öngyilkosságtól.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

thesun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top