nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Sziget: kétszáz fesztiválozó került kórházba

Sziget: kétszáz fesztiválozó került kórházba

Sűrű hetük volt a budapesti Honvédkórház dolgozóinak, akik a Sziget Fesztivál alatt több mint kétszáz fesztiválozót láttak el. Legtöbben zúzódás vagy végtagtörés miatt kerültek az intézménybe, de volt, aki idegsebészeti ellátásra szorult.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Több mint kétszáz, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban a Sziget Fesztivál alatt. A fesztivál helyszíne, a Hajógyári-sziget a Honvédkórház sürgősségi ellátási területéhez tartozik, így a helyben el nem látható sérülteket és betegeket a kórházba viszik. 

A legtöbb sérülés oka zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás esetek, illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket –olvasható a közleményben.

212 ember került kórházba a Szigetről. Fotó: NLCafe/Neményi Márton

Az idén a fesztiválról érkezett 212 beteg több mint 90 százalékát az ellátás és néhány órás megfigyelés után el lehetett engedni. A legsúlyosabb eset egy idegsebészeti ellátásra szoruló beteg volt, továbbá idén is sok ittas, valamint kábítószer hatása alatt álló embert láttak el. Érdekességként megemlítették, hogy a kórházba került fesztiválozók közül a legfiatalabb 16 éves volt, a legidősebb 50.

Kitértek arra is, hogy a beérkező sérültek csupán ötöde volt magyar. Európából a többi között briteket, hollandokat, németeket és franciákat láttak el, de távolabbi országokból – Argentínából, Kambodzsából és Új-Zélandról – érkező fesztiválozó is került a kórházba.

Jelezték: a felkészülést az elmúlt évek tapasztalatai segítették, azonban így is jelentős többletfeladatot rótt a rendezvény egy hete a dolgozókra, ugyanis annyi beteget láttak el, mintha kilenc nappal többet dolgoztak volna.

Megosztás Facebookon