Egészség

Féreg került a kontaktlencséje mögé, egyik szemére megvakult

Csak óvatosan a kontaktlencsés zuhanyozással a nagy melegben!

A Dublinban élő Suzanne Dunne megvakult a jobb szemére, miután egy parazita bekerült a kontaktlencséje alá, és keresztülette magát a szaruhártyáján, súlyos fertőzést okozva a szemében.

Minden egy zuhanyozással kezdődött. A 30-as éveiben járó, kétgyermekes ápolónő kontaktlencséstül állt be a zuhany alá a nagy melegben, hogy felfrissüljön. Július 20-án az éjszaka közepén arra ébredt, hogy iszonyúan fáj a szeme, és nem lát semmit. „Nem tudom, mi történt, minden fekete volt. Valahogy kimásztam a hálószobából, szerencsére akkor ért haza a taxis férjem az éjszakai műszakból, és kihívta a mentőket. Teljesen elment a látásom. Olyan érzés volt, mintha a szememet kilökte volna a parazita” – mesélte Suzanne.


A szerencsétlenül járt nőt a kórházban felvilágosították arról, hogy mennyire veszélyes kontaktlencsét viselni a vízben. A nyári melegben ugyanis könnyen elszaporodnak a paraziták a vízben, és zuhanyozáskor bejuthatnak a kontaktlencse mögé. A lencse pedig egyfajta vákuumot képez a szemben, tehát ami mögé kerül, az ott is ragad.

Suzanne 16 napot töltött a kórházban, ahol mindennap fertőtlenítő hatású szemcseppeket kapott a féreg okozta súlyos fertőzésre.

A hobbifutó nő továbbra sem lát a jobb szemére, félóránként kell csepegtetnie. Reméli, hogy ennek ellenére teljesíteni tudja az októberi dublini maratont.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top