Egészség

Súlyos baleset történt a mosonmagyaróvári tejüzemben, megvakulhat az egyik dolgozó

Akár mindkét szemére is megvakulhat az a tejgyári dolgozó, akinek lúg fröccsent a szemébe a mosonmagyaróvári üzemben.

Súlyos munkahelyi baleset történt néhány napja az Óvártej Zrt. mosonmagyaróvári tejüzemben, ahol egy munkás szemébe marólúg került. A Kisalföld úgy tudja, a munkást győri Petz kórházban kezelik, és akár teljesen elvesztheti a látását.

A baleset tényét a lapnak az Óvártej is megerősítette, de a belső vizsgálat lezárultáig nem tudnak érdemben nyilatkozni az ügyről, amiről eddig sem a sebesült, sem pedig az üzem nem tett bejelentést a kormányhivatalnak, az csak a sajtóhírekből értesült a munkahelyi balesetről.

Képünk illusztráció – MTI Fotó: Komka Péter

A Kisalföld információi szerint az érintett dolgozó egyik szeme nagyon súlyosan sérült, két-három méternyi távolságba most még lát, de a lúg okozta sebek csak most fognak behegedni, s ezzel nem javítják, hanem rontják a látást. A másik szem látásképességének megőrzéséért is küzdenek az orvosok, jelenleg 40 százalékos. A sérültet felkerestük a kórházban, érthető módon jelenlegi állapotában nem kívánt nyilatkozni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top