Egészség

45 fokos hőség volt a repülőn, ájuldoztak az utasok

A személyzet nem kapcsolta be a légkondit, több száz ember vesztegelt a fullasztó hőségben.

Ömlött a víz az utasokról az Azur Air légitársaságnak az oroszországi Belgorodba tartó járatán. A repülőgép egyórás késéssel indult a törökországi Antalyából, s addig az utasok kénytelen voltak a gépben rostokolni a 45 fokos hőségben. A személyzet ugyanis nem kapcsolta be a légkondit, míg várakozott a gép.

Az egyik utas, Vlagyiszlav Ketszmanov a mobiljával lefilmezte a repülőben uralkodó embertelen állapotokat. Jól látható, csurog az izzadság az utasokról, és hallható, ahogy gyerekek sírnak.

„Pokoli meleg volt, tömve volt a gép, 300 utas volt bezsúfolva, legalább 1 órát várakoztunk a hőségben a kifutón. Nem lehetett elhagyni a gépet, valamennyi vészkijárat zárva volt. Nem volt semmi levegő, az utaskísérők minden kérdésünket azzal hárították el, hogy legyünk türelemmel” – panaszkodott a férfi, aki azt tervezi, hogy beperli az Azur Air légitársaságot, és bízik abban, hogy az utastársai közül is többen csatlakoznak hozzá.


Amúgy már eddig sem állt jól az Azur Air szénája: idén februárban azzal fenyegette meg az orosz légügyi hatóság, hogy amennyiben nem pótolja a légialkalmasság terén feltárt hiányosságokat, elveszti az üzemeltetési engedélyét.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top