Egészség

Állást kapott a hajléktalan, akinek egy rendőr segített borotválkozni

Phil élete immár sínen van: lett állása, személyit és társadalombiztosítási kártyát is kapott, a gyorsétterem oktatási programjával akár egyetemi diplomát is szerezhet.

Éppen egy hete számoltunk be arról, milyen megható dolgot tett egy amerikai rendőr egy állásinterjúra készülő hajléktalannal. Tony Carlson rendőrtiszt segített megborotválkozni az utcán egy Phil nevű hajléktalannak. A férfi éppen állásinterjúra sietett egy közeli McDonald’sba, ezért – a munka reményében – igyekezett egy kicsit javítani a külsején.

Azóta kiderült, hogy sikeres volt Phil állásinterjúja, amelyre a floridai rendőr „készítette fel”, és a napokban már munkába is ált a tallahasseei McDonald’sban. Ezt az örömhírt a Tallahasseei Rendőrkapitányság osztotta meg a Facebook-oldalán két fotó kíséretében:

az egyiken Phil látható újonnan kapott mekis formaruhájában:

a másikon pedig jótevőjével, Tony Carlson rendőrtiszttel pózol:

A történet azonban itt még nem ér véget, a jósághullámba egy újabb jótevő is becsatlakozott: Marco Rubio floridai szenátor, akit nagyon megfogott Phil sztorija. Amint a rendőrség közösségi oldaláról megtudta, hogy Philnek nincsen személyije, se társadalombiztosítási kártyája, Rubio egyből felajánlotta az irodája segítségét a gyors ügyintézés érdekében. Így Phil extra gyorsan hozzájutott a szükséges dokumentumokhoz.

Időközben a gyorsétterem tulajdonosa, Rachel Vasquez is megszólalt a happy enddel záruló sztoriban. Elmondta, hogy milyen előnyökhöz juthat náluk Phil: ha legalább 90 napig, heti 15 órában a cégnél dolgozik, bekerülhet az étteremlánc oktatási programjába, melynek segítségével főiskolai, egyetemi diplomát szerezhet vagy egyéb karrierlehetőségeket élvezhet.

Phil mindenesetre nagyszerűen érzi magát, és élvezi a mekis munkáját.

Hajrá, Phil! Most már rajtad múlik minden!

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top