Egészség

El akarják venni a vak bácsi segítő kutyáját, mert túl kövér

A 82 éves Derek Beal vak és siket, most pedig a Segítő Kutyák a Vakoknak szervezet képviselői azzal fenyegetik, hogy elveszik tőle kutyáját, a nyolcéves, Paddy nevű golden retrievert.

A szervezet azért folyamodna e drasztikus lépéshez, mert szerintük a bácsi túleteti az ebet, amivel komolyan veszélyezteti az állat egészségét. Derek továbbra is tartja magát ahhoz, hogy Paddy „enyhén túlsúlyos”, és az is csak azért van, mert mindenki finomságokkal tömi, egyébként kiváló állapotban van.

Fotó: SWNS

Derek egy ritka genetikai betegségben szenved, és 20 éve kezdte elveszíteni a látását. A fián kívül nincs rokona, ő viszont csak ritkán tud jönni, mert dolgozik. „Fogoly leszek a saját otthonomban, a kutya nélkül sehova nem tudok menni” – panaszolja. „Elveszik az életemet.”

„Ha adnának egy hónapot, hogy formába hozzam, megtenném, de azt mondják, hogy elviszik Paddyt, és valaki másnak adják.”

A szervezet elmondta, hogy bár részleteket nem közölhetnek, azt a nehéz döntést kellett meghozniuk, hogy ideiglenesen elveszik az egyik segítő kutyát a tulajdonosától. „Megértjük, hogy ez nagyon nehéz helyzet, ezért csak akkor folyamodunk ehhez, ha minden más lehetőség kudarcot vallott.”

(via Metro)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top