Egészség

Sokkolta a kismamát ez a bizarr terhességi mellékhatás

A várandósság egyik megdöbbentő mellékhatásával szembesült, de idővel megkedvelte.

A terhesség lehetséges mellékhatásainak a listája végtelen. A verejtékezéstől  és a nagyobb lábmérettől kezdve a bebarnuló köldökön és a mozgó fogakon át egészen a megnagyobbodott mellekig széles a skála. Van olyan kismama, akinél csak egyik-másik, de akad olyan, amelyiknél az összes kellemetlen mellékhatás jelentkezik.

Monique Bowley ausztrál újságírónő olyat tünetet tapasztalt magán az első trimesztertől kezdve, amelyről eddig nem is hallott: beszőrösödött a pocakja, különösen a köldök körül.

A kismamát először sokkolta a látvány, de aztán igyekezett humorosan felfogni: tréfásan a Harry Potter nagyhajú-nagyszakállú szereplője, Rubeus Hagrid nyomán „Hagridnak” nevezte el a szőrös hasát. Bowley ugyan 20 évesen lézeres szőrtelenítést végeztetett, de ez nem jelentett akadályt, hogy visszanövesszék a terhességi hormonok.

Zuhanyzáskor figyelt fel először a hasi szőrösödésre, majd a közösségi médiában osztotta meg büszkén a szőrös pocakjáról készült fotót, ellensúlyozva a tökéletes Insta-terhességi fotókat. „Nagyon szeretem, még az ultrahangvizsgálatok miatt sem fogom leborotválni” – kommentálta.

 

Holidaying for two #sotired #onlyglowingbecauseihadaspraytan #24weeks #noitsnottwins 📷 @hanbowley

moniquebowley (@moniquebowley) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2018, időpont: 2:21 (PDT időzóna szerint)


Nőgyógyászok szerint teljesen normális a terhesség alatti szőrösödés, melyet a hormoningadozások okoznak, a szülés után azonban gyorsan eltűnik a pluszszőrzet.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top