nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Több pénz jut a meddőségi kezelésekre

Több pénz jut a meddőségi kezelésekre

Későbbre tolódik az első gyerek megszületésének ideje, így egyre nagyobb az igény a mesterséges megtermékenyítési eljárásokra.
MTI
f Ajánlom

Idén és jövőre összesen 4,5 milliárd forintot ad a meddőségi kezelésekre a kormány. Jövőre minden korábbinál több, mintegy 2000 milliárd forint jut majd a magyar családok támogatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kibővítették a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikbébiprogram-eljárások számát, növelték a gyógyszertámogatást, és több kórházban is zajlik ilyen célú fejlesztés.

Ha egy párnál az első öt lombikeljárás valamelyike sikerrel jár, akkor a következő gyerek vagy gyerekek esetében is négy-négy alkalommal támogatja a beavatkozást az állam.

Világszerte uralkodó tendencia, így a magyar családokra is jellemző, hogy későbbre tolódik az első gyermek születésének ideje. Folyamatosan emelkedik azoknak a nőknek a száma Magyarországon, akik 35-40 éves korukban szülik meg első gyereküket.

Az életkor előrehaladtával a megtermékenyítő képesség csökken, ezért egyre nagyobb az igény a mesterséges megtermékenyítési eljárásokra.

Megosztás Facebookon