Egészség

Egy újévi fogadalom miatt adta veséjét egy vadidegennek

„Mindannyian keressük az életcélunkat, de nincs annál jobb, mint amikor lehetőséged van arra, hogy valaki más hőse légy.”

Kevesen olyan eltökéltek az újévi fogadalmaik betartásában, mint a 30 éves kaliforniai nő, Jessica Morris. Jessica ugyanis ahelyett, hogy a szokásos ígéretek valamelyikét tette volna magának (diéta, alkohol, cigaretta) megfogadta, hogy idén megment egy emberéletet.

Így találta meg a San Fransiscó-i David Nicherie apróhirdetését, akinek sürgős veseátültetésre volt szüksége: három hónapos kora óta nem működik a veséje, azóta 27 műtétje és számtalan dialízise volt.

Fotó: David Nicherie/Facebook.

„Könnyű mondani, hogy megcsinálsz valamit, de egészen más dolog ténylegesen megtenni” – mondja Jessica.

Fotó: C103 Cork/Facebook.

A nő úgy döntött, Davidnek adja a veséjét, és mikor találkoztak, rögtön megtalálták a közös hangot. Most, a sikeres műtét után azt tervezik, együtt járnak majd kirándulni. „David olyan lett, mintha a testvérem lenne – mondja Jessica. – Mindig a családom része lesz, ahogyan én is az övé. Mindannyian keressük az életcélunkat, de nincs annál jobb, mint amikor lehetőséged van arra, hogy valaki más hőse légy.”

(Via Metro)

Kiemelt képünk: David Nicherie/Facebook.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top