Egészség

Újratanult járni és beszélni a nő, akibe belecsapott a villám

Kata métereket repült, azonnal megállt a szíve, amikor 1 évvel ezelőtt villámcsapás érte a csongrádi strandon.

Újra kellett tanulnia járni és beszélni Földi Katának, akit éppen 1 éve ért villámcsapás a csongrádi strandon – számolt be az RTL Hírek. Barátnőjével a vízből jöttek ki, amikor a villám elérte őket. Mindkettőjüknek leállt a szíve, de sikerült újraéleszteni őket.

Ő maga is meglepődött azon, hogy nem érzett fájdalmat.

Egy nagyon kellemes, bizsergető érzést éreztem. Azt szerettem volna, hogy ha nem is lesz vége, tehát egy nagyon jó élmény volt

– mondta a villámcsapásról.

A következmények azonban súlyosak voltak: az eséstől megrepedt a mája, légmellet és tüdőembóliát kapott. Egy vízimentő kezdte őt és barátnőjét újraéleszteni.

Kata napokkal később a kórházban tért magához, 3 hétig volt bent, ebből kettőt az intenzíven feküdt. Nem tudott mozogni, újra kellett tanulnia járni és beszélni. Sokáig komoly fájdalmai voltak. Összesen 12 kilót fogyott, néha még ma is érez fájdalmat a bőrén, de nemrég elhagyhatta a tüdőembólia miatt kapott gyógyszert. Elmondása szerint minden visszatért a régi kerékvágásba: dolgozik, neveli a gyerekeit, ismét elkezdett edzeni, azaz újra teljes életet él.

A villámcsapás másik sérültjét már kiengedték a kórházból, a nő otthon gyógyul, de sokkal lassabban javul az állapota, mint barátnőjének. Az orvosok szerint akár 1 évig is eltarthat, mire teljesen felépül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top