nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
„Halottat operálunk, hogy életet menthessünk” – rövidfilm készült a szervátültetésekről

„Halottat operálunk, hogy életet menthessünk” – rövidfilm készült a szervátültetésekről

Egy volt tévés forgatta le azt a kisfilmet, amelyből a nézők megismerhetik az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának munkáját.
NLCafé
f Ajánlom

Nyárai Gerzson, aki korábban a Duna Televízió, az MTV illetve az RTL Klub műsorain dolgozott, most Cool Story Bro című rövidfilm-sorozatában mutatja be a hazai halott donoros szervtranszplantációkat.

Az OVSZ Szervkoordinációs Irodájának munkatársai szerint rengeteg tévhit él a lakosság fejében a témáról, ezért is fontos az ismeretterjesztés. Az érdeklődők a szervdonációs folyamatot egészen az agyhalál észlelésétől a szervek kivételén és szállításán át a beültetésig követhetik.

A film során a nézők bepillantást kapnak több szervriadó folyamatába, illetve egy szívbeültetés izgalmaiba, valamint megszólal az OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója, Dr. Mihály Sándor, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, Prof.Dr. Csomós Ákos. Hasonló témát feldolgozó videóban eddig donor hozzátartozója nem szólalt meg. Most egy fiatalon elhunyt sportoló szülei is mesélnek történetükről.

Megosztás Facebookon