Egészség

Kitálal egy betege a hálapénz miatt elítélt budapesti orvosról

A budapesti sebész alkudozott is az összegekről, és pofátlan indoklással adta vissza a pénzt, amit kevésnek tartott.

Első fokon két év börtönt kapott egy budapesti orvos, mert többször kért és fogadott el hálapénzt. Mint arról beszámoltunk, a sebész néha előre közölte, mekkora összeget vár el, de az is előfordult, hogy részletfizetési lehetőséget ajánlott fel.

Most egy korábbi betege is beszámolt arról a Blikknek, hogyan dolgozott zsebre az orvos. A 46 éves Attila csak napokkal a műtéte után találkozott a sebésszel, amikor behívta az orvosi szobájába.

A páciensnél összesen 10 ezer forint volt, azt akarta odaadni az orvosnak, de a doktor visszaadta azzal, hogy ma már kávézott, ezt a pénzt pár perc alatt elissza. Majd közölte, hogy Attila gondolja át az összeget a varratszedésig.

Azon nem igazán lehet meglepődni, hogy az orvosok hálapénzt fogadnak el ma Magyarországon. Ám az első fokon elítélt sebész módszerei túlléptek egy határt.

Volt, hogy alkudozott a hálapénz összegéről, egy beteg pedig egy nagy értékű könyvet szeretett volna ajándékozni. Az orvos azonban visszaadta, és egyértelműen utalt arra, hogy pénzt kér helyette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top