Egészség

Megalázták a lupuszos beteget a körömszalonban

Autoimmun betegsége következtében begyulladt bőre miatt nem fogadták a nőt a körömszalonban.

A 47 éves Jeniffer Dreyer Brown a Facebookon osztotta meg a történetét. A kaliforniai Laguna Niguel Happy Nails and Spa körömszalonja megtagadta a manikűrt a nőtől, mivel lupusz betegsége miatt a karjai és a kezei is begyulladtak.

Az autoimmun betegség következtében a megtámadott szervek begyulladnak, és különböző mértékben károsodnak. Egyik jellegzetes tünete a bőrpír, amin csak ronthat az erős UV-sugárzás. Az eset idején Dél-Kaliforniában elég magas volt a hőmérséklet, Brown hegei begyulladtak.

A nő elmondta, hogy korábban is az említett szalonba járt, és soha nem volt semmi probléma. Ezúttal azonban úgy döntött, nem vesz fel hosszú ujjú pólót, amely eltakarja a bőrét. Az eset nagyon megrázta Brown-t, szerinte megalázó volt, ahogy vele viselkedtek. A legtöbb kommentelő támogatta a nőt, és megígérték, hogy bojkottálni fogják a szalont.

A szalonnál a következőket nyilatkozták:

„Sajnáljuk, ami a lupusz betegségben szenvedő vendégünkkel történt. Senkit sem diszkriminálunk a szalonunkban. Vendégünk diszkriminációnak tekintette, hogy képtelenek voltak a körmein dolgozni.”

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top