Egészség

Kiderült: tovább élnek a rendszeres alkoholfogyasztók

Ír kutatók most arra az eredményre jutottak, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás még életet is hosszabbíthat.

Szinte minden hónapra jut egy alkoholfogyasztással kapcsolatos kutatás, a skála pedig elég széles: a ne fogyasszunk egy csöpp alkoholt sem!-től egészen a napi 2-3 megengedett pohárig terjed.

A belfasti Queens University kutatói most amellett érvelnek, hogy a lényeg a mennyiségen van. Eredményeik alapján mind a napi 3 alkoholegységnél többet ivók, mind pedig az alkoholt egyáltalán nem fogyasztók koraibb halálozási rizikónak vannak kitéve az átlagosan napi 2-3 alkoholegységet fogyasztókhoz képest.

 

100 ezer amerikai felnőtt italfogyasztási szokásait vizsgálva a kutatók arra jutottak, hogy napi 2-3 deci jó minőségű bor vagy sör elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát, és akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatja az emberek élettartamát. Persze az alkoholfogyasztás önmagában nem elég, egészséges táplálkozás és rendszeres sportolás sem árt mellé.

Azt pedig a kutatók is hangsúlyozták, hogy ők kapott adatokból dolgoztak és eredményeikkel senkit sem szeretnének rendszeres alkoholfogyasztásra buzdítani.

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top